De mogelijkheden voor het parkeren bij een luchthaven

Ga je op vakantie en ben je op zoek naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Zo ja, dan zal je er snel achter komen dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Vanuit Groningen lijkt Groningen Airport Eelde de meest voor de hand liggende keuze, dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Ondanks dat de luchthaven de op vier na grootste luchthaven van Nederland is reizen er jaarlijks ‘slechts’ 250.000 passagiers via Groningen Airport. 

Door de kleine omvang zijn er slechts een beperkt aantal vluchtmaatschappijen actief en zijn lang niet alle bestemmingen bereikbaar. Daarom is het niet gek dat er regelmatig voor andere luchthavens wordt gekozen. In Nederland zijn de luchthavens van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven vele malen populairder. Ook de luchthavens van Charleroi, Brussel en Düsseldorf worden veelvuldig gekozen. 

De meeste luchthavens liggen niet bepaald om de hoek, daarom is het niet gek als u weinig kennis heeft over deze luchthavens. Wilt u meer weten over de parkeermogelijkheden rondom luchthavens, lees dan door. De belangrijkste luchthavens voor de Nederlandse reiziger worden nader toegelicht. 

Een overzicht van de mogelijkheden en tarieven

Het parkeren bij luchthavens kan aan de hand van drie verschillende parkeervormen; shuttle parkeren, valet parkeren en parkeren op loopafstand. De shuttle parkeerplaatsen zijn doorgaans de meest voordelige opties, de valet parkings en parkeerplaatsen op loopafstand zijn vanwege de eenvoud en afhandelingstijd van de service prijziger. Daarnaast is er een onderscheid te maken tussen de officiële parkeerplaatsen van een luchthaven en extern gelegen parkeeraanbieders. 

Ga je op reis vanaf bijvoorbeeld Schiphol en je bent op zoek om te parkeren Schiphol, dan kan je tegenwoordig het aanbod via online vergelijkings- en boekingsplatformen eenvoudig terug vinden. Boekingsplatform Vliegen en Parkeren biedt parkeerplaatsen aan bij Nederlandse, Duitse, Belgische en zelf Franse luchthavens aan. Niet alleen Schiphol maar ook bijvoorbeeld parking Zaventem, parkeren Luchthaven Charleroi en Dusseldorf Airport parking zijn te vergelijken en direct te reserveren via dezelfde website. 

Vergelijk het aanbod, reserveer en bespaar

Het werkt zeer eenvoudig, je selecteert de luchthaven vanwaar je vertrekt, je selecteert de reisdata, je selecteert de vertrek- en aankomsttijden en het beschikbare aanbod getoond. Dit aanbod is automatisch gesorteerd op prijs, dit kan echter ook op reistijd en beoordeling. Ook is er een legenda waarin de parkeervoorkeuren zoals sleutelbehoud en de parkeervorm geselecteerd kunnen worden. De gewenste parkeeraanbieder kan direct gereserveerd worden, zo kan je dus alles terugvinden op één website. Dus gaat u op vliegreis en ben je op zoek naar bijvoorbeeld parkeren Vliegveld Eindhoven of parkeren Vliegveld Rotterdam? Alles is eenvoudig online te regelen, kijk zelf eens hoe veel jij kan besparen.