Fiets weg op Groningen Centraal? Volg deze stappen!

Na een lange werk- of schooldag rijdt je trein eindelijk langzaam het Centraal Station binnen. Snel naar huis, want er staat een leuke avond te wachten. Een avondje drinken met vrienden dat wordt vervolgd met een nacht in jouw favoriete kroeg. Terwijl je zit te zoeken naar je fiets, bekruipt je steeds meer het gevoel dat hij weleens gestolen kan zijn. En ja hoor, jouw fiets is nergens meer te bekennen. Kan de avond nog slechter beginnen? Niet getreurd. Er zijn nu een paar stappen die je kan volgen om jouw trouwe tweewieler zo snel mogelijk terug te vinden.  Welke stappen dat zijn? Dat lees je in deze blog!

Check eerst eens de gemeente

Terwijl jij al bedenkt wie de dief kan zijn, hoeft dit niet altijd een kwaadwillend persoon te zijn. Er is ook nog een kans dat de gemeente jouw fiets heeft meegenomen. Wanneer jij jouw fiets een lange tijd niet hebt verplaatst of gebruikt, kan de gemeente deze hebben meegenomen. Bij het AFAC-fietsdepot worden deze fietsen onder andere gestald. Op de website www.verlorenofgevonden.nl kun je checken of jouw stalen ros er ook bij zit. Blijkt dat de gemeente jouw fiets niet heeft meegenomen, dan is de kans 99,9% dat er toch iemand anders jouw fiets heeft gepakt. Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie. 

Niks gevonden? Doe aangifte bij de politie

De gemeente Groningen heeft jouw fiets niet. Dan doe je er verstandig aan om aangifte te doen bij de politie. Hoe eerder je dit doet, hoe groter de kans is dat deze wordt terug gevonden. Bij aangeven van de diefstal wil de politie zoveel mogelijke relevante informatie hebben. Denk bijvoorbeeld aan het frame- of chipnummer van de fiets (te vinden op het eigendomsbewijs van de fietshandelaar). Weet je dit niet meer? Dan vragen ze je om alle kenmerken van jouw fiets te benoemen. Dus de kleur, het type, eventueel een foto etc. Daarbij geldt het principe: hoe meer informatie, hoe beter. Vanaf dan is het alleen nog maar hopen. Na het doen van aangifte mag je ook je verzekeraar nog op de hoogte stellen. 

Informeer jouw verzekeraar

Wanneer je aangifte hebt gedaan, kun je ook je verzekeraar op de hoogte stellen. Afhankelijk van de verzekeraar zul je bepaalde gegevens moeten doorgeven en versturen. Wanneer jouw fiets niet wordt terug gevonden, krijg je in veel gevallen geld terug. Het bedrag wordt vaak gebaseerd op de huidige waarde van jouw tweewieler. Van het teruggestorte geld kun jij weer een nieuw exemplaar aanschaffen. Het overwegen van een fietsverzekering is dus zeker de moeite waard. Vooral in een grote stad zoals Groningen. 

Sluit goedkoop een fietsverzekering af

Een verzekeraar waar je een betrouwbare en goedkope fietsverzekering kunt afsluiten, is InShared. Met een InShared fietsverzekering betaal jij €0,- aan eigen risico en heb je de keuze tussen een diefstalverzekering of allriskverzekering. Tot slot biedt InShared ook een thuisbrengservice aan. Zo strand jij, nadat jouw fiets is gestolen, nooit op een verlaten plek in the middle of nowhere. InShared zet jou keurig voor jouw voordeur af. Ideaal toch?!