Groningen studentenstad

Er gaat niks boven Groningen studentenstad. Dat zal iedereen die ooit in Groningen heeft gestudeerd, bevestigen. De stad beschikt over een universiteit, die topkwaliteit onderwijs biedt. In het hart van de stad staat het hoofdgebouw van de universiteit: het historische Academiegebouw. Als je via de prachtige zuilen het gebouw binnenstapt, word je verblind door schoonheid. In de prestigieuze collegezalen voel je je de koning te rijk. Groningen studentenstad beschikt ook over hogescholen. Maar in Groningen doe je meer dan studeren. De stad biedt volop mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Je kunt er sporten, deelnemen aan studentenverenigingen en uitgaan tot in de late uurtjes.

Het bruist van de studenten in Groningen studentenstad

Als je via het station, over de brug, langs het Groninger Museum, Groningen binnenloopt, dan zie je het meteen. Het bruist in Groningen studentenstad van de studenten, die volop genieten van het leven en op hun gammele, oude fietsjes door de stad crossen. Ze banen ook hun weg door de Herestraat op zoek naar koopjes, die ze van hun minimale budget kunnen kopen. Ze zijn bezig met schoolse activiteiten, niet alleen binnenshuis, maar ook midden op straat, waar ze bezig zijn met interviews en practica. En in het grootste park van Groningen, in het Noorderplantsoen, smijten ze hun geverfde oude fietsen neer en laten zich vallen in het groene gras, het liefst met een goed glas wijn, maar soms ook met hun neuzen in de studieboeken. Ook in en rond het Academiegebouw en de tegenover gelegen universiteitsbibliotheek barst het van de studenten. Hier zijn ze minder relaxed. De stress van de naderende tentamens is van hun gezichten af te lezen. Maar zodra de zon tevoorschijn komt, verlaten ze de panden en nestelen zich ontspannen op de terrassen op de Grote Markt, waar ze blijven zitten tot de zon ondergaat.

studentenstad groningen

Uitgaan in Groningen Studentenstad

Als het zonnetje is verdwenen, dan maakt de Groningse student zich niet druk om het avondeten. Dat mag gewoon een kant en klare maaltijd of een eenvoudig prakje zijn, dat in het historische studentenhuis in de gezamenlijke keuken wordt bereid of samen met een studiegenoot in een ander studentenhuis. Of de student neemt met een paar vrienden plaats in een van de vele goedkope eetcafés en restaurants in het centrum. Meestal staat er daarna nog iets op het avondprogramma van de Groningse student. Met de oude, gammele fiets rijdt de student richting de sporthal, waarin volop studentensporten worden aangeboden of richting de studentenvereniging, waar de student een meeting heeft met zijn jaarclub. Een avondrit die de Groninger student ook vaak maakt, is richting de Martinitoren, waar hij of zij samen met een groepje andere studenten heeft afgesproken om door te gaan tot in de late uurtjes of eventueel, tot de volgende morgen. Sluitingstijden kent Groningen studentenstad namelijk niet. Bijna elke avond en nacht zijn de vele uitgaansgelegenheden in en rond de Grote Markt en Poelestraat volgeladen met studenten. En elke week kun je, als je wilt, daarnaast ook nog een vet feest bezoeken. Veel succes met je studie!