Kijk goed wat je van een refurbished iPhone 8 verlangt als student

Als je als student in Groningen op zoek bent naar een iPhone maar je budget het niet toelaat het laatste model aan te schaffen kun je er ook voor kiezen een wat ouder type te nemen. Met een oudere iPhone kun je nog goed werken en het scheelt je zeker in de kosten. Altijd lekker als arme student. Een wat ouder model kun je tweedehands kopen maar een refurbished iPhone 8 behoort ook tot de mogelijkheden.

Waar staat refurbished voor?

Bij een refurbished iPhone wordt het toestel zelf schoongemaakt en voorzien van bepaalde nieuwe onderdelen indien nodig. Als de eerste gebruiker de telefoon weggedaan heeft wil dat nog niet meteen zeggen dat deze niet goed meer is. Er wordt wel gekeken naar welke onderdelen er eventueel vervangen worden zodat de telefoon weer optimaal werkt.

Eigenschappen van de refurbished iPhone 8

Een refurbished telefoon is feitelijk gewoon gerenoveerd en weer klaar voor gebruik. Kies je voor een iPhone 8 dan is deze in drie kleuren te koop, te weten goud, zilver en spacegrijs. De originele toestellen zijn alleen gemaakt met een geheugen van 64 of 256 MB dus dat geldt ook voor de refurbished exemplaren. De iPhone 8 is draadloos oplaadbaar maar deze oplader wordt bij de refurbished toestellen niet altijd meegeleverd. Om toch draadloos op te kunnen laden kun je er wel een andere lader bij kopen die ook werkt.

Langer verkrijgbaar dan het origineel

Een refurbished iPhone 8 kost in de regel minder dan het originele toestel en zal ook langer verkrijgbaar zijn. De originele toestellen worden door Apple regelmatig vervangen door een nieuwer model waardoor het oudere type uiteindelijk van de markt verdwijnt.

Zonder abonnement

Het kiezen van een refurbished toestel kan je niet alleen een besparing opleveren in de kosten maar zorgt er ook voor dat je alleen een nieuw toestel zonder abonnement kunt aanschaffen. Als je abonnement nog loopt kies je daar enkel een refurbished toestel bij.

Niet alleen de prijs telt

Hoeveel een refurbished iPhone 8 je kost hangt af van diverse factoren. Zo vraagt niet iedere aanbieder dezelfde prijs maar bepalen zaken zoals de vervangen onderdelen en de service voor een deel de prijs. Het is daarom zaak altijd goed te kijken naar wat er aangeboden wordt en wat jij ervan verlangt. Als de prijs extra laag uitvalt kan dit ook betekenen dat je minder waar voor je geld krijgt.

Wat krijg je ervoor?

Niet iedere aanbieder werkt met originele onderdelen die ter vervanging gebruikt worden. Als ze wel originele Apple onderdelen gebruiken omdat de oude onderdelen niet meer goed zijn valt de prijs hoger uit dan wanneer ze kiezen voor een ander (B)merk. Daarnaast krijg je weliswaar garantie op een refurbished iPhone 8 maar de termijn is niet altijd even lang of de garantie geldt niet op dezelfde onderdelen. Kijk altijd goed wat voor service er geboden wordt indien er problemen zijn met toestel. Wel lekker dat je lokaal in Groningen terecht kunt wanneer je wat hebt. Hoe meer service hoe duurder de telefoon zal uitvallen maar dan word je wel altijd goed geholpen. Bepaal voor jezelf wat je wilt en kies op basis daarvan een toestel. Bekijk voor het actuele aanbod van refurbished iPhone 8 toestellen de site van Mobico.