Leuke bezigheden voor kinderen in Groningen en omgeving

Ga je binnenkort een weekendje of weekje op stap naar de stad Groningen of een plaatsje in deze provincie? Dan wil je deze gelegenheid natuurlijk benutten om het nodige te zien en te beleven in de regio. Zeker als je met een aantal kinderen op pad gaat naar Groningen, of met je partner, is het leuk om een paar toffe activiteiten te doen. Maar welke leuke bezigheden zijn er in de stad en provincie Groningen te doen? In dit artikel zetten we een aantal leuke avonturen in de omgeving voor je op een rijtje!

Maisdoolhof & bloempracht

Een supergaaf uitje om met je kids te ondernemen als je in de provincie of stad Groningen bent, is het Maisdoolhof c.q. Bloemboerderij in het dorpje Saaxumhuizen, in de gemeente Het Hogeland. De kids kunnen hier het spannende Maisdoolhof ontdekken, maar ook prachtige bloemen plukken in de bloemenpluktuin. Los van deze activiteiten, is er ook oog voor andere speelmogelijkheden. Zo kunnen je kinderen lekker skelteren, fietsen, boerengolf spelen en – last but not least – lekker trampolinespringen!

Waterskiën: de perfecte activiteit voor enthousiaste en sportieve kinderen

Heb je sportieve kinderen, die van actie en avontuur houden? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Watersportcentre Eijkelhof. Bij het Watersportcentre Eijkelhof kunnen jij en je kinderen zich helemaal, in sportief opzicht, uitleven op het water. Let op: wil je aan deze gave activiteit meedoen? Dan moet je kind wel beschikken over een zwemdiploma A én B.

Zeehonden kijken in Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen, waaraan de naam Lenie ’t Hart altijd verbonden zal blijven, is een leuke plek die je hoe dan ook moet bezoeken als je met je kids naar Groningen afreist. Niet alleen het zeehondencentrum zelf is een indrukwekkende plek om te bezoeken. Zo is er een tentoonstelling over wat plastic doet met de natuur en hoe dieren en de oceaan daaronder leiden. Ook de directe omgeving van Pieterburen, waar je met een fluisterboot of motorboot heen kunt varen, is een prachtige omgeving waar je qua natuur, dieren, planten en water een hoop plezier aan gaat beleven. Doen dus!

De Martinitoren in de stad Groningen

Wie Groningen vereert met een bezoek, moet natuurlijk sowieso een dagje de stad Groningen zelf aandoen. Ben je in het centrum van de stad, op de Grote Markt, dan sta je vlak bij de Martinitoren. Deze imposante toren moert je hoe dan ook beklommen hebben. Vanuit deze toren heb je een prachtig panoramisch overzicht over de stad Groningen en directe omgeving. Een absolute aanrader!