Ook voor een dagje weg huur je een auto

Het leven is druk. Een baan en kinderen slokken veel tijd op. Het gevolg: je sociale leven gaat er deels aan. Wat is er dan leuker om met vrienden of je ouders die nooit meer ziet een dagje uit te gaan. Lekker shoppen, een terrasje pakken, naar de film. Nederland is rijk aan mooie steden waar dit uitstekend kan. Neem nu Groningen. Een mooie stad in het hoge Noorden waar je waarschijnlijk bijna nooit komt.

Huur een auto in plaats van reizen met de trein

Het openbaar vervoer wordt steeds duurder. Een retourtje Leiden – Groningen kost ruim vijftig euro voor een retourtje. En dat de prijs per kaartje. Je bent al bankroet voordat je aankomt. Het is een beter plan om met de auto te gaan. Stel dat je alleen de beschikking hebt over een kleine Volkswagen Lupo of dat je auto bij de garage staat dan zit er maar één ding op: Een auto huren. Het is immers een goedkopere oplossing dan een treinreis.

Sluit de dag goed af

Als je met je vrienden een dagje Groningen wil afsluiten in een discotheek dan kan je met de auto weg wanneer je wil. Met de trein loop je tegen problemen aan. De laatste NS-voertuig vertrekt rond 00:30. Een avond op stap zit er dan niet in. Of je moet ervoor kiezen om te wachten tot de volgende ochtend…. Nee, niet ideaal inderdaad. Autoverhuur is daarom de oplossing. Een busje huren behoort ook tot de mogelijkheden. Dat is zeker nuttig als je met zes of zelfs meer personen de hort op gaat.

Bijkomende voordelen van autohuur

Een botsing of ander auto ongeluk kan gebeuren. Je hoeft in ieder geval niet te paniekeren. In Europa geldt er pechhulp die 24/7 van kracht is. Een paaltje schampen betekent dus niet het einde van de wereld. Als je van plan bent om je kind(eren) een dagje mee uit te nemen kan je een kinderzitje bij huren. Ideaal als je je kind wel graag meeneemt. En last but not least. Je kunt ook een auto huren voor een langere periode. Deze periode is zelf te bepalen. Een weekje Groningen met de auto behoort dus ook tot de mogelijkheden.