Parkeertips voor in de stad

Groningen is met al haar eenrichtingsverkeerswegen niet de makkelijkste stad om doorheen te rijden. Een parkeerplek vinden kan hierdoor lastig worden. Toch hoeft dit niet een probleem te zijn. Hieronder staan een aantal tips die het parkeren in de stad makkelijker maken.

Parkeertips in Groningen

  1. Ga op onderzoek uit naar parkeergelegenheden in het centrum van Groningen. Welke opties zijn er? Let hierbij niet alleen op het parkeertarief, maar ook op de aangeboden service en veiligheid. Lees ook reviews van eerdere bezoekers.
  2. Boek van tevoren een parkeerplaats. Zo weet je zeker dat je een parkeerplek hebt en kan je het adres invullen in je navigatie. 
  3. Plan het vertrek. Ga je een dagje naar het hoge noorden? Bekijk voor vertrek welke route je gaat nemen en check de fileberichten. Zo kun je hier nog op inspelen voordat je er middenin zit.
  4. Maak een foto van je auto op de parkeerplaats. Dit helpt om hem makkelijker terug te vinden. Je kan ook foto’s of een filmpje maken van de buitenkant van de auto. Indien er bij terugkomst schade is, kan je aantonen dat dit voor het parkeren nog niet zo was.
  5. Voorkom diefstal door de waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Het is niet prettig, maar het gebeurt helaas. We kunnen nooit 100% uitsluiten dat er niet wordt gestolen, daarentegen kunnen we wel proberen de kans zo klein mogelijk te houden. Het is nog beter om helemaal geen spullen van waarde in de auto te laten liggen. Laat dit aan de dieven zien door de hoedenplank uit de auto te halen.

Parkeergarage Provinciehuis

Als je snel een parkeerplek in de stad wilt hebben, dan kun je parkeren bij Parkeergarage Provinciehuis. Deze parkeergarage is gelegen binnen de grachten en met slechts 3 minuten lopen ben je al bij de Grote Markt. Het fijne aan Groningen is dat je alles dichtbij hebt. Je kan binnen enkele stappen de Prinsentuin bekijken, de stadsschouwburg en niet te vergeten de Martinitoren. Er is genoeg te zien aan cultuur, architectuur en winkels in Groningen. Bekijk de esthetiek van de stad en eindig met een drankje bij de Drie Gezusters. Want dat is traditie.