Restaurants in Groningen

In Groningen is er van alles te beleven. De stad heeft een prachtige natuur, rijke historie, bijzondere cultuur en veel bezienswaardigheden voor jong en oud. Groningen heeft voor de shopliefhebbers meerdere winkelgebieden verspreid over de provincie. De muziekstad Groningen is voor het uitgaanspubliek ook de plaats om te genieten van live muziek in de vele cafés van de stad. De vraag is dan ook: wat heeft Groningen te bieden op culinair gebied? Meer dan genoeg! Maar welke restaurants in Groningen zijn de beste van deze prachtige stad en provincie? Een top 5 van de beste hotspots restaurants Groningen!

Restaurant Alacarte

In dit voormalig koninklijk onderkomen kan men met uitzicht op de monumentale Prinsentuin, dineren als een echte vorst of vorstin. Het is dan ook een van de mooiste plekjes van Groningen. Het restaurant heeft een rijke geschiedenis wat terug gaat tot aan de Middeleeuwen. Gerechten worden op klassieke basis, met speelse invloeden uit alle werelddelen bereid. Hoogwaardige kwaliteit staat bij chef-kok Gabriël van der Wal, samen met zijn keukenteam dan ook voorop. Seizoensgebonden en verse producten staan hoog genoteerd, er is een ruime keuzeaanbod voor vegetariërs. De sommelier en zijn team weten wat gastvrijheid is met een uitgebreide wijnkaart naar keuze. Prijs/kwaliteit eten en sfeer: uitstekend!

Houdt van Eten

Het knusse restaurant Houdt van Eten, is al meer dan vijf jaar een begrip onder de Groningen restaurants. Het menu is dagvers en seizoensgebonden. Met zijn open keuken, kan men zelf zien en beleven hoe verse producten door de chef-kok en zijn team worden klaargemaakt. Het menu is Frans met een knipoog naar de Mediterraanse en Oosterse keuken. Mogelijkheden zijn om een maandelijkse wisselende vijf- gangen menu bestellen, maar à la carte dineren is ook mogelijk. Evenals een vegetarisch menu. De gastheren/vrouwen zijn erg vriendelijk en weten alles over hun grote wijnaanbod. De wijnprijzen kunnen wat aan de hoge kant zijn, maar in verhouding met topkwaliteit eten en sfeer is het een echte aanrader.

Gustatio

‘Heerlijke authenticiteit’, spraken de inspecteurs van de Michelin Gids over het Italiaanse restaurant Gustatio. In dit familiebedrijf werken alleen gerenommeerde Italiaanse top-koks. In het centrum van Groningen staat Gustatio , het biedt authentieke, klassieke gerechten. Gewoon zoals Italiaans eten hoort te zijn. Bekend om hun beroemde zelfbedachte en vers gemaakte pasta’s, waar aan vegetariërs zich ook op kunnen storten. Evenals de desserts die zelf vers worden bereid, is een streling voor op de tong. De bediening is lief en erg gastvrij. Prijs/kwaliteit en sfeer: zeer zeker de moeite waard om steeds voor terug te komen!

De Pauw

In de fraaie binnenstad van Groningen, staat restaurant De Pauw. Bij binnenkomst voelt men zich vrijwel meteen welkom. Klassieke ambachtelijkheid gaan samen met een grote diversiteit aan vis-, gevogelte- en vleesgerechten. Uit verse bodem worden schaal- en schelpdieren klaargemaakt op hoog niveau. Er is een keuze menu voor vegetariërs samengesteld. Het keukenteam, wat onder leiding van de twee chefs staan, halen hun menu’s vaak uit andere landen, wat op de kaart terug te vinden is. Zeldzame, maar ook beroemde wijnen staan op de speciale wijnkaart. Prijs/kwaliteit eten en sfeer: uitstekend!

De Pijp

Onder de beste restaurants in Groningen mag De Pijp niet ontbreken. Gelegen aan de gracht, kan men genieten van eerlijk en puur Wine& Dine. Een open keuken met een chef die smaakvolle verse gerechten bereid. Persoonlijke gastvrijheid, waar men heerlijk onder het genot van goede wijn onderuit kan zitten. Niet voor niets staat De Pijp vermeld in de Lekker 500! Prima prijs/kwaliteit eten en sfeer!