Top 5 bezienswaardigheden in Groningen

Ben jij binnenkort van plan om een dagje naar Groningen te gaan? Of zou het leuk lijken om te gaan, maar heb je geen idee wat er allemaal te beleven valt? Dan hoef je niet verder te zoeken, want vandaag zetten wij de 5 leukste bezienswaardigheden in het bruisende Groningen op een rijtje.

1. Zeehondencentrum Pieterburen

Als jij gek bent op dieren, moet je minstens een keer naar het zeehondencentrum in Pieterburen zijn geweest. Hier krijg je de unieke ervaring om een kijkje te nemen in het leven van de zeehondjes. Hiernaast is het erg leerzaam om te zien hoe de pups verzorgd en getraind worden om weer terug naar de zee te kunnen gaan. Pieterburen organiseert vaak speciale activiteiten zoals shows, maar je kunt ook het vrijlaten van de zeehondjes bijwonen.

2. Het Groninger Museum

Dit museum ligt precies tegenover het Groningse hoofdstation, wat overigens ook een prachtige plek is om te bekijken. Deze ideale locatie is slechts het begin van de prachtige kunst die dit museum te bieden heeft. Er worden jaarlijks veel originele tentoonstellingen georganiseerd met unieke kunstwerken. Een perfecte plek voor elke liefhebber van kunst, cultuur, en musea.

3. De Martinitoren

Deze toren is echt een pareltje om te zien. Wat echter nog leuker is dan alleen maar het bekijken van de Martinitoren, is dat je hem ook kunt beklimmen. Na een flink aantal stappen bereik je de top en kun je genieten van een prachtig uitzicht over Groningen. Voor een paar Euro mag je de klim al maken, maar het is ook mogelijk om een gehele tour te volgen.

4. Prinsenhof

Voor de natuurliefhebber is het onmogelijk om deze prachtige plek over te slaan. De Prinsentuin is al eeuwen oud, maar staat tot op de dag van vandaag in bloei. Je kunt hier genieten van verschillende tuinen, maar in het Prinsenhof zelf is het mogelijk om lekker te lunchen, een high tea te doen, of te genieten van een drankje.

5. Brouwerij Martinus

Een speciale selectie van bieren, een gezellige sfeer, en een heerlijk restaurant. Wie dit aanspreekt, moet gegarandeerd een bezoekje brengen aan de unieke Brouwerij Martinus. Het is zelf mogelijk om voor een klein bedrag een speciale rondleiding te volgen, inclusief een paar biertjes.

Keuze genoeg

Naast de bovengenoemde opties is er nog veel meer te doen in Groningen. Twijfel niet langer en prik vandaag nog een datum om de gezelligheid zelf mee te maken!