Waarom werken in de horeca goed op je cv staat

De horeca is één van de meest diverse en leukste branches om in te werken. Van drankjes inschenken en naar tafels brengen tot aan gezellig meehelpen in de keuken. Geen enkele dag is hetzelfde wanneer je in de horeca werkt. Een bijbaan in de horeca staat ook nog eens super goed op je cv. In deze blog vertellen wij je waarom werken in de horeca nu zo waardevol is!

Oefen je sociale skills

Tijdens het werken in de horeca maak je allerlei dingen mee. Zoals hierboven benoemd is geen enkele dag hetzelfde. De ene dag loopt alles op rolletjes en de andere dag gaat het misschien iets minder soepel. Dat is helemaal niet erg, want juist hierdoor word je heel creatief bij het inspelen op situaties. Ook oefen je continue je sociale kunsten, aangezien je heel veel in contact bent met andere mensen. Dit zijn klanten, maar ook je collega’s. Het is namelijk jouw taak om alle gasten blij weg te laten gaan en samen te werken met je collega’s!

Verbreed je algemene kennis

In de horeca doe je over het algemeen super veel extra algemene kennis op. De horeca kent namelijk allerlei verschillende vormen. Ontdek dan ook welke functie in de horeca jij het leukste vindt! Tijdens het werken in de horeca doe je veel werkervaring op, hierdoor krijg je veel kennis. Maar die algemene kennis krijg je ook doordat er in de horeca altijd wel iets gebeurt. In de bediening leer je bijvoorbeeld hoe je correct tafels dekt en kom je van alles te weten over eten en drankjes. Ook is het in de horeca heel belangrijk om alles te weten over gastvrijheid en manieren. Al deze kennis doe je op tijdens een baan in de horeca!

Werken met de leukste collega’s

Jouw collega’s maken een groot deel uit van het plezier dat je in je werk hebt. Want werken met de leukste en enthousiaste collega’s is toch super! Mensen die in de horeca werken zijn over het algemeen hele harde werkers, dit is ook wel nodig, want het werk in de horeca gaat gewoon door. Ook zijn het mensen die van gezelligheid houden. Door al deze gezelligheid vliegt jouw werktijd voorbij en zit je binnen no-time gezellig met je collega’s een drankje te doen na werk. Teamwork makes the dream work!

Horecatijger

Zie jij het werken in de horeca helemaal zitten? Kijk dan eens naar horeca vacatures bij EasyJobs. Hier hebben wij de leukste vacatures voor jou op een rijtje gezet!