Zijn oude studentenhuizen in Groningen veilig?

Groningen is een echte studentenstad, vol met terrasjes, cafés en een aantal clubs. De stad zit vol met studenten die dol zijn op het uitgaansleven en natuurlijk ook hard studeren. De stad wordt gekenmerkt door een flink aantal studentenhuizen, die vaak intensief bewoond worden. Wanneer een student zijn studie heeft afgerond en het studentenhuis verlaat, staan er al weer een aantal nieuwe studenten te wachten om in te trekken.

De vraag blijft of deze studentenhuizen nog wel veilig zijn… Als studenten slechts voor een korte tijd ergens wonen en bijvoorbeeld laks zijn in de organisatie, de hygiëne of de veiligheid van het studentenhuis, kan een ongeluk niet altijd voorkomen worden. Bovendien zijn de meeste oude studentenhuizen brandgevoelig. Daarom is een goed functionerende rookmelder enorm belangrijk.

Een rookmelder is essentieel

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor oude studentenhuizen. Het valt voor elk huis aan te raden om een goede rookmelder installeren. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het aantal slachtoffers van huisbranden daalt, wanneer er meer rookmelders worden bevestigd.

Wat is de beste keus?

Omdat een rookmelder geen alledaagse aankoop is, zullen de meeste mensen niet weten wat een goede rookmelder kenmerkt en welke specificaties belangrijk zijn. Daarom is de rookmelder geanalyseerd en hieruit is een lijst met de beste rookmelders gemaakt. Dankzij deze lijst kan je gemakkelijk een keuze maken in de meest geschikte rookmelder voor jouw huis.

Ook belangrijk…

Het is logisch dat typische studenten niet als eerste denken aan de veiligheid van het studentenhuis, maar eerder aan praktische zaken die het studentenleven nét wat comfortabeler maken. Of dat nu bestaat uit een jaarabonnement op Netflix, of een Playstation met een aantal Fifa-spellen, in beide gevallen is een goede internetverbinding vereist. 

Wifi versterker

Niet alleen voor recreatief gebruik maar ook voor de grote hoeveelheid aan lesstof, wil iedere student gebruik kunnen maken van snel internet. Vaak zijn de universiteiten in staat om een goed werkende wifi-verbinding te regelen, maar als je thuis ook verlangt naar voldoende internetsnelheid, is een wifi versterker wellicht de juiste oplossing.

Het kleine apparaatje geeft een boost aan een bestaand wifi signaal (lees router), waardoor het bereik en de signaalsterkte zullen toenemen. Hierdoor kan je thuis zonder vertraging gewoon internetten.