Zorg dat jouw bedrijf opvalt met guerrilla marketing!

Tegenwoordig kan het lastig zijn om jouw bedrijf, product of dienst op te laten vallen tussen de rest van de markt. Toch wil je als je bijvoorbeeld een nieuw product lanceert dat dat product onder de aandacht komt bij zoveel mogelijk mensen. Guerrilla marketing is een manier om te zorgen dat jouw nieuwe product, of wat dan ook, wordt gezien door mensen. Niet alleen zien ze het, ze zullen het ook delen en onthouden als je het goed doet! In deze blog vertellen we je graag meer over guerrilla marketing.

Wat is guerrilla marketing?

Bij guerrilla gaat het vaak om een eenmalige actie waar het verrassingseffect centraal staat. Het is de bedoeling dat de campagne de aandacht trekt van zo veel mogelijk mensen en dat hij vooral blijft hangen. Misschien heb je zelf ook wel eens een vorm van guerrilla marketing gezien, denk bijvoorbeeld aan street art. Gratis publiciteit is enorm gunstig voor bedrijven. Je moet er dus naar streven om viraal te gaan met de actie die je hebt gepubliceerd. Door viral te gaan bereik je het grote publiek. Zorg dus dat jouw marketing uiting zo merkwaardig is dat de mensen er voor stoppen en omkijken. 

Wat kan guerrilla marketing voor jouw bedrijf betekenen?

Wil jij dus graag de aandacht trekken van groot publiek? Dan is het zeker verstandig om guerrilla marketing te overwegen. In het beste geval had jij in gedachte om een campagne uit te zetten binnen een bepaalde provincie bijvoorbeeld, maar gaat jouw campagne wereldwijd viraal. Zo viraal gaan is natuurlijk voor elke marketeer een droom, maar er is zeker heel wat voor nodig. Denk out of the box en wees origineel. Je kunt denken aan een opmerkelijk kunststuk of een flashmob. Het belangrijkste is wel dat de mensen weten dat het afkomstig is van jouw bedrijf. Vergeet dat dus ook niet kenbaar te maken, natuurlijk wel op een subtiele manier. Het kan mensen afschrikken als iets een overduidelijke vorm van marketing is. 

Wil jij meer weten over guerrilla marketing?

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar wat guerrilla marketing voor jouw bedrijf kan doen? Kijk dan eens op traffictoday.nl, zij geven in een van hun blogs nog meer informatie over het onderwerp. Mocht je nog vragen hebben over guerrilla marketing, dan kun je contact opnemen met een van de specialisten van Traffic Today!